Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Живеещи в района на "Граф Игнатиев" определят ремонта като безобразие

Столичани продължават да негодуват срещу неразбориите при ремонта на улица "Граф Игнатиев". Поводи за оплаквания бяха както ограничителите по трасетата на трамваите, така и криво наредени плочки, стърчащи кабели и тръби.

"Беше обявено обществено обсъждане на проекта. Зададох въпроса на какъв етап е инвестиционният процес. Главният архитект Здравко Здравков отговори, че е влязло разрешение за строеж. За какво обсъждане говорим, щом вече има решение? На 7 май започна безобразието, а не ремонтът. Цял живот се занимавам със строителство. Не съм виждал по-голямо строително безобразие. Няма такова нещо като пешеходна зона с трамваи. Къде са тротоарите? Отводняването също е огромен проблем. Главният архитект явно не е ходил по "Графа" по време на дъжд. Минават кабели под бетона, които за да се сменят трябва всичко да се изкърти", коментира един от живеещите в района пред "България он еър". 

Друг от потърпевшите от ремонта на "Граф Игнатиев" изтъква, че строителите не работят. Според него работниците идвали късно, почвали да си пият кафетата на слънце и да си гледат телефоните.

В края на миналата година заради проблемите с ремонта оставка подаде заместник-кметът на София Евгени Крусев. Прокуратурата започна разследване. Последната информация от главния прокурор Сотир Цацаров датира от началото на декември 2018 година. Тогава Цацаров разясни, че Крусев е разследван за "длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки".

В месеците след това кметът Йорданка Фандъкова на няколко пъти обясни, че са предвидени сериозни глоби при забавяне на дейностите и некачествена работа. "Има разследване на прокуратурата, убедена съм, че ще си свършат работата. Няма да допусна да се плати за нещо, което не е свършено или е некачествено", обеща преди дни столичният градоначалник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във