Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Желязков се закани да ликвидира корупцията при шофьорските изпити

Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат всички възможни корупционни практики при провеждането на практическия изпит на кандидатите за водачи. Това заяви транспортният министър Росен Желязков по време на работна среща, организирана от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. 

„Основната ни задача е да създадем контролирана среда в рамките на практическия изпит, така че да бъдат ясно идентифицирани грешките, които прави водачът. Те трябва да бъдат анализирани и да има обективност при оценяването от изпитващия като бъдат премахнати възможностите за субективна преценка. Затова разглеждаме варианти за изграждане и въвеждане на единна интегрирана информационна система, която да обхване целия процес – от подготовката до изпита“, обяви Желязков и бе категоричен, че всичко се прави, за да се подобри системата, така че чрез корупция да не се прикрива лошата подготовка.

Министърът информира участниците, че всички набелязани мерки са основани на много сериозен анализ за цялостната дейност на ИА „Автомобилна администрация“. Той подчерта, че няма да се допуска субективност. Желязков отбеляза, че има набелязани мерки, които са свързани със самата нормативна уредба. „Всички мерки, които ще намерят отражение в съответната нормативната уредба, на ниво наредби, ще бъдат детайлно обществено обсъдени с всеки един от Вас – косвено и пряко в такива формати“, каза в заключение министърът към участниците в дискусията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във