Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Жандармерия на "Капитан Андреево", вътрешният министър отива

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще направи работно посещение на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ днес. От пресцентъра на МВР съобщиха, че той ще бъде придружен от заместник-министъра на земеделието доц. Крум Неделков. 

Причината за това посещение е напрежението между частната фирма "Евролаб 2011", която от 10 години има монопол върху контрола на границата, и инспекторите на Агенцията по храните, което наложи и изпращането на жандармерия. Заради конфликта поне 500 камиона с храни бяха блокирани на пункта. 

Струпалите се камиони очакват да бъдат обработени.

Жандармерия продължава да охранява служителите на Агенцията по безопасност на храните и да им осигурява възможност да вършат товаро-разтоварната дейност по контрола на камионите. 

През последните дни се е стигнало до физически сблъсъци между инспекторите и частната фирма, която от 10 години има монопол върху контрола на границата.

"Фирмата беше довела множество млади, здрави и силни мъже, които, на практика, бяха заели площадките, където се извършва товаренето и разтоварването", разказва директорът на Агенцията по храните професор Христов Даскалов.

Заради конфликта поне 500 камиона с храни бяха блокирани на пункта, като част от тях все още са там.

"Това да се натрупат 500 камиона с храни нали разбирате, че е много сериозно нещо, особено в летния период, това са и много разходи за превозвачите", отбеляза проф. Даскалов.

Вътрешният министър и зам.-министърът на земеделието ще очертаят мерки за нормализиране на ситуацията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във