Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Извънредна проверка в "Топлофикация - Перник"

Съвместни екипи на енергийното министерство и Комисията за енергийно и водно регулиране започват извънредна проверка в "Топлофикация-Перник" АД. Инцидент преди няколко дни със скъсана стена на шламохранилището  на ТЕЦ-а остави жителите на града без топлоподаване.

Заповедта на министъра на енергетиката Теменужка Петкова регламентира да бъде проверено техническото състояние и експлоатацията на един от парогенераторите и спомагателните съоръжения към него, както и газовото стопанство на дружеството. Резултатите от проверката трябва да са готови до 15 май. 

Назначената със заповед на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов работна група ще провери дали се спазват издадените лицензи за производство на топлинна и електрическа енергия и за пренос на топлинна енергия. Резултатите от това трябва да станат известни до края на месеца. 

Припомняме, че на 7 май се скъса стена на шламохранилището, където се съхраняват отпадните води от производството. Впоследствие бе решено "Топлофикация-Перник" АД да работи на газ. Проверката на институциите цели възникналият проблем да бъде отстранен в най-кратки срокове, така че топлоподаването в град Перник да се възстанови.

Facebook logo
Бъдете с нас и във