Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Изтича крайният срок за кандидатстване по третия дизайн на мярката 60/40

Работодателите, които желаят да получат средства за периода преди 1 януари и отговарят на условията на третия дизайн на мярката 60/40, могат да подадат заявление и изискваните към него документи до 17.00 ч на 15 януари. Това съобщиха от Агенцията по заетостта.

Собствениците на предприятия и фирми, които не са спазили определения срок и са подали заявления след 15 декември 2020 г., могат отново да кандидатстват до 15 януари 2021 г., като към заявлението си приложат нови документи, доказващи спад на приходите вече за декември 2020 г. и за съпоставим предходен месец или период, съгласно регламента на мярката.

На вече одобрените работодатели по третия дизайн на мярката 60/40 Агенцията по заетостта припомня, че изплащането на средствата се извършва въз основа на представен актуален списък на работниците и служителите за предходен месец и Писмо – декларация за месечно отчитане. Крайният срок за подаване на тези документи е 29 януари 2021 г.

Агенцията обръща внимание, че работодателите трябва да спазят определените крайни срокове за кандидатстване (15 януари 2021 г.) и за месечно отчитане (29 януари 2021 г.), тъй като подадените след тези дати документи не подлежат на проверка и оценка от комисиите в бюрата по труда.

Пълна и подробна информация, както и помощни материали, са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката "Финансови стимули за запазване на заетостта", където ще бъдат публикувани и новите документи за кандидатстване по мярката 60/40 за настоящия 4-ти период - от 1 януари до 31 март 2021 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във