Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Изслушване на премиера Бойко Борисов относно списъка на републиканските пътища, за които се събира тол такса

По точка първа от дневния ред в Народното събрание ще има изслушване на Бойко Борисов министър-председател на Република България относно списъка на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътна инфраструктура - винетна такса и такса на база изминато разстояние. Петя Аврамова - министър на регионалното развитие и благоустройството, Георги Терзийски - председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" и Олег Асенов - член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" ще разяснят предстоящото таксуване на пътните превозни средства с обща техническа допустима максимална маса над 3.5 тона с таксата по чл. 10, ал. 1, т. 2 от Закона за пътищата - тол такса. Изслушването е на основание чл. 113 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители (на 21 февруари) и Александър Ненков и група народни представители (на 24 февруари).

Депутатите ще направят и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения, който е вносен от Министерския съвет на 8 януари.

Ще има и първо гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. Вносители са Спас Панчев (на 23 януари), Юлиан Ангелов и група народни представители (на 14 февруари).

В пленарна зала ще има обсъждане и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Документът е внесен от Ивелина Василева и Евгения Ангелова (на 12 февруари).

След обяд ще има заседание на Комисията по отбрана.Членовете й ще обсъждат законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, № 002-01-9, внесен от Министерски съвет на 3 февруари.

В Комисията по вероизповеданията и правата на човека ще се гледа проект на решение за приемане на Процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за омбудсман, представянето и публичното оповестяване на документите, изслушването на кандидатите за омбудсман в Комисията по вероизповеданията и правата на човека, както и процедурата за избор от Народното събрание.

Заседание ще има и Временната анкетна комисия за проучване на всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандалната подкупна схема при придобиване на българско гражданство от чужди граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във