Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Изслушване на четирима министри за наводненията и предприетите действия в страната

Народното събрание ще има редовно пленарно заседание от 9 часа, като остава уговорката, ако се събере необходимия кворум от 121 депутати.

Предвидено е изслушване на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на околната среда и водите Емил Димитров и министъра на икономиката Лъчезар Борисов на основание чл. 113 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, относно ситуацията на територията на страната, във връзка с влошената метеорологична обстановка и предприетите действия от страна на компетентните органи (Вносители: Красимир Ципов, Александър Ненков и Александър Иванов, 12.1.2021 г.) – точка първа за четвъртък, 14 януари.

Предстои първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за пчеларството (Вносител: Министерски съвет, 10.12.2020 г.) – точка втора за четвъртък, 14 януари. Те предвиждат да отпадне режимът на регистрация на пчелините и пчелните семейства от кметовете на населените места.

Депутатите ще гласуват законопроект за ратифициране на Спогодбата между Република България и Кралство Нидерландия за избягване на двойното данъчно облагане с данъци на доходите и предотвратяване на отклонението и заобикалянето на данъчно облагане (Вносител: Министерски съвет, 27.11.2020 г.) – точка трета за четвъртък, 14 януари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във