Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Изпълнителният директор на БАИ отива в Токио за участие в инвестиционен форум

Богдан Богданов

Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ), ще вземе участие в 17-я годишен японски инвестиционен форум. Той започва на 7 септември в японската столица.

Това е частно събитие на най-влиятелните пенсионни фондове, застрахователни компании, доверителни банки и инвестиционни консултанти в Япония, уточниха от Българската агенция за инвестиции.

По време на форума ще бъдат представени теми, свързани с икономически и регулаторни перспективи за България и Източна Европа, както и индустрии и сектори, определени за дългосрочен растеж. Специален акцент ще бъде поставен върху възможностите за инвестиции в автомобилостроенето и машиностроенето и развитието на ИТ и услуги за аутсорсинг на бизнес процеси.

Участието на Българската агенция за инвестиции във форума има за цел да  представи условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес у нас. То е част от проекта „Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация” по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 година. Той се съфинансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във