Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Изпращаме на Украйна зимни дрехи и обувки

Правителството реши да изпрати на Украйна 5000 комплекта зимни облекла и 5000 чифта обувки. Те ще бъдат предоставени безвъзмездно от Министерството на отбраната чрез Сухопътните войски. Дарението ще включва по 5000 броя полушуби с подплата, клинове, ризи с дълъг ръкав, шапки и обувки. Кабинетът уточнява, че не става дума за униформено облекло, както и че дарението се осъществява в отговор на получено искане от украинската страна за осигуряване на медицинска техника и имущества, топли дрехи и екипировка за наближаващия зимен сезон.

Министерството на отбраната споделя убеждението, че един от основните приоритети във всеки въоръжен конфликт е осигуряването на адекватни грижи за гражданите. Оттам уверяват, че посочените количества са от дългосрочно съхраняваните запаси от облекла и обувки за нуждите на Българската армия и са напълно годни за използване.

Необходимите дейности по организацията, подготовката, транспортирането и предаването на материалните средства на съответните оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на отбраната и от структури от състава на българските Въоръжени сили. Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за настоящата година.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във