Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Използването на минералните извори в Северозападна България за лечебен туризъм

Заместник-председателят на парламента Росица Кирова ще представи визията си за използване на минералните извори в Северозападна България за лечебен туризъм на конференция в София. Това съобщиха от пресцентъра на парламента. 

Конференция „Надежда за българския Северозапад“ е организирана от Националната камара на минералните води в България ще започне в 10:00 ч. в конферентната зала на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

В Северозападна България има около 45 извора като много малък процент от тях се използват. За няколко месеца бяха подготвени проекти за разработване на минералните извори във Видин, Градец и Сланотрън и се чака одобрение от Министерството на околната среда и водите. В рамките на събитието Росица Кирова ще обяви предложението си да бъде създаден интегриран план, лечебна и балнеоложка система в България, посочват от пресцентъра на парламента.

В дискусията ще участват депутати, представители на местните власти и експерти от Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във