Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Изплатиха 1.3 млн. лв. на екскурзоводите и планинските водачи

Министерството на туризма изплати авансовите суми по три от сключените четири договори с професионалните организации на екскурзоводите и планинските водачи. Общата стойност на преведените средства е 1.30 млн. лева, съобщиха от министерството.

Това става в изпълнение на обществена поръчка с предмет: "Избор на външни експерти за популяризиране на малките и средни предприятия и Организациите за управление на туристическите райони", финансирана от проекта "Повишаване на капацитета на малки и средни предприятия в сектор "туризъм" чрез оказване на подкрепа за създаване и функциониране на Организациите за управление на туристическите райони".

Дейностите по договорите, представляват услуги, свързани с иновативно рекламиране чрез онлайн презентации и турове, извършени от професионални екскурзоводи и планински водачи, като вид дигитална трансформация на традиционните подходи за осъществяване на маркетинг. Това ще насърчи развитието на вътрешния туризъм и ще подпомогне финансово екскурзоводите в дългосрочен план, посочват от министерството.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във