Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Изграждат половин километър от ул.“Филип Кутев“ – част от вътрешния ринг на София

Снимка: Гео Калев, Столична община

След изграждане на инженерната инфраструктура започна изпълнението на пътните работи по ул.“Филип Кутев“ в район „Лозенец“. Изграждането на ул.“Филип Кутев“ е изключително важно, защото е част от бъдещия вътрешен ринг на София, заедно с пробива на бул.“Тодор Каблешков“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта заедно със зам.-кметът Дончо Барбалов и кмета на район „Лозенец“ Любомир Дреков.

В момента около половин километър от новата ул. „Филип Кутев“ се изпълняват, като се предвижда обектът да бъде завършен до средата на юни.
Изградена е инженерната инфраструктура – канализация и водопровод от „Софийска вода“. Работата по обекта започна на 21 март 2019 г. и до сега се изпълнени нов водопровод с дължина 440 м, положени са нови тръбни мрежи, канализация 517 м. Реализацията на двата отливни канала е важна за подобряване на канализационната система по бул. „Черни връх“ и на кв. „Кръстова вада – изток“, като се осигурява отвеждане на дъждовните води.

Новото трасе ще има по две ленти за движение в посока, лед осветление, тротоари, като единият от тях е сервизен.

Предстои полагане на асфалтова настилка, като се предвижда на кръстовището на ул. „Филип Кутев“ и ул. „Атанас Дуков“ затваряне за движение от 2 май до 5 май. За изграждането на следващия етап на ул.“Филип Кутев“ до ул.“Могилата“ се извършват отчуждителни процедури.

Facebook logo
Бъдете с нас и във