Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Изглеждайте като милионери

Навярно мечтаете да бъдете милионер. Може би работите по въпроса, но все още не сте достигнали целта си. В своята книга „Наръчника на милионера: как да изглеждате и да се държите като милионери, дори и да не сте" Вики Олив дава няколко съвета как да изглеждате като богаташ, дори и да не сте.

А у нас народните мъдреци вече са го казали: по дрехите посрещат, по акъла изпращат. Преди да Ви изпратят обаче е нужно да направите добро впечатление. А визията и облеклото са едно от нещата, които се забелязват бързо.

Внимавайте с килограмите

Не става въпрос тялото Ви да закове стрелката на кантара на точно определено число. Става дума, че ако няколко килограма повече или по-малко ще Ви помогнат да изглеждате по-добре, то значи си струва да се постараете.

Правилото 1/3

В общи линии, ако имате нужда от ново облекло не търсете количество, а качество. Затова вместо да вземете някакви си три чифта панталони, изберете един, но стилен.

Жени - не носете ниски обувки

Правило! Независимо дали ниските обувки са удобни, красиви, сладки или с хубави цветчета. Не ги носете. Високите токчета подсказват за класа и елегантност. Болят Ви краката от тях? Значи все още не сте милионер, тъй като богаташите се возят в лимузини.

Изглеждайте по-високи

Просто опитвайте да носите дрехи или обувки, с които изглеждате по-висок. Смята се, че такива хора се приемат за авторитетна личност.

Намерете си хоби

Почти всички богатите хора имат хоби. Голф или ски например звучи добре. Смята се, че практикуването на тенис на корт или конна езда не е добра идея. Причината - ако сте богаташ с огромно имение имате собствен корт и конюшня. Бъдете изтънчени!

Спазвайте дрескода

И се вписвайте с обстановката около Вас. Не изневерявайте на стила на следните събития: погребения, сватби, официални вечери, в офиса и в църква.

Бъдете колекционер

Важно е. Всеки тузар събира нещо. Не Ви прави експерт, но е тема за интересни разговори.

Имайте добри маниери

Успелите хора са с добри обноски. Бъдете възпитани и изисквани по всяко време.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във