Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Издигат най-големия исторически парк край Варна за 50 млн. лева

Компанията "Исторически парк" АД изгражда най-големия исторически парк в село Неофит Рилски, на 50 км от морската столица Варна. За целта ще бъдат инвестирани около 50 млн. лева, като се очаква паркът да бъде завършен през 2022 година. Първият етап от строежа вече е започнат. 

Комплексът включва шест селища от различни исторически епохи. 

Първото ще разкрива ранната цивилизация и най-старото в света варненско злато. Второто селище се свърза с тракийската култура от времето на Орфей и Спартак. Третото ще е от Римската епоха, а посетителите ще могат да опитат традиционни специалитети. Четвъртото селище ще разкрива културата на славяни и прабългари. Петото селище ще е посветено на Първото българско царство, а шестото ще бъде изградено по подобие на Царевец.

В парка са предвидени две заведения за отдих, красиво езеро с прилежащо парково пространство, зона за интерактивни занимания, включващи конна езда, стрелба с лък, уроци по антична и средновековна фехтовка

Идеята за историческия парк е на бизнесмена Ивелин Михайлов. Той е член на съвета на директорите на компанията "Исторически парк" АД. Тя е регистрирана през 2013 г. в Агенцията по вписванията, с капитал от 1 000 000 лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във