Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Избягвайте Франция, изберете България, съветва британски таблоид

Британският вестник  "Сън" препоръчва  България като най-евтината дестинация за "алкохолна ваканция" в Европа това лято. Съветът към читателите на таблоида е  да избягват Франция, където бирата струва повече от три пъти по-скъпо отколкото в България. 

В материала се казва, че в България и тази година е с близо 14 процента по-евтино в сравнение с миналото лято и в сравнение с останалите европейски курорти. Тя отбелязва също, че Слънчев бряг е изгоден за семейни ваканции, а цените на храната по заведенията са едни от най-ниските. 

През седмицата пък министърът на туризма Николина Ангелкова ни посъветва да не отписваме предварително сезона.

"Нека не отписваме сезона, още преди началото му обявихме, че ще има спад, като отчетохме ранните записвания. Нашите конкуренти Турция, Тунис и Египет имат агресивна политика по отношение на субсидиране за да привличат повече хора на организиран туризъм", обясни тя.

Ангелкова подчерта, „че цените на чадър и шезлонг по плажовете у нас варират между 3 и 5 лева. "Може би има два плажа с по-високи цени и "Перла" е един от тях", каза още министърът. Тя посочи, че на всеки плаж трябва да има табели с цените, а ако липсват глобата е между 5 000 и 10 000 лева.

Министърът на туризма съобщи още, че миналата година 120 000 лева са били глобите само на един плаж. Откакто има Министерство на туризма, има 31% ръст на чуждестранните туристи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във