Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Иво Иванов е новият шеф на АПИ

Новият председател на УС на АПИ Иво Иванов

Служебният регионален министър Иван Шишков назначи Иво Иванов за председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Иванов е завършил "Международни отношения" в Нов български университет и е специализирал в Оксфорд. Магистър инженер е по "Транспортен мениджмънт и логистика", Висше транспортно училище "Тодор Каблешков". Работил е в екипа на омбудсмана. След това е бил директор на дирекция "Комуникация и информация" в АПИ. Той беше директор на Националното тол управление.

Членове на Управителния съвет на АПИ са Теодора Василева и Николина Чапанова.  Теодора Василева е завършила "Право" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". От завършването си досега е управляващ съдружник в Адвокатско дружество "Йовчев, Чочеви и партньори". Николина Чапанова е дългогодишен служител на агенцията. Тя е юрист, завършила е "Международно право и международни отношения" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Член е на Управителния съвет на АПИ от 7 февруари 2022 г. 

Досегашният председател Тодор Василев и Асен Ненчев - член на Управителния съвет на АПИ, са освободени.

По-рано днес от Института за пътна безопасност настояха Тодор Василев да бъде освободен и на негово място да се назначи доказан професионалист, който няма обвързаности с пътностроителните фирми. Повод за искане на отстраняването му бе липсата на поддръжка на магистралите, въпреки че до този момент са разплатени десетки милиони лева за целта. Василев беше назначен от бившия регионален министър от квотата на ИТН - Гроздан Караджов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във