Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ЮПИТЕР ПРЕДПРИЕ КАДРОВА ИНВАЗИЯ

Нова кадрова клюка раздвижи тази седмица застрахователния бранш. Ивайло Иванов, мениджър от компания Орел премина в редиците на конкуренцията като директор на Дирекция продажби и регионални структури в Юпитер. Назначението е станало тази сряда, 16 май. Десет дни преди този демарш Ивайло Иванов грабна приза за мениджър на 2000-а година, който връчват на свои служители собствениците на Орел-Г-Холдинг. На 7 май Иванов подава предизвестие за напускане. След още седмица пазарлъци със собствениците на Орел той е освободен.
Ивайло Иванов спечели симпатиите на Добромир Гущеров след 1999 г., когато подобри чувствително резултатите на животозастрахователната компания на орлите. Благодарение именно на неговите мениджърски качества компанията увеличи значително премийните си приходи и това предизвика професионалната ревност на колегите му от другите компании. През януари тази година той бе назначен за прокурист в общозастрахователната компания Орел, но остана в директорския борд и на животозастрахователната.
По време на мартенското почистване в Орел обаче Ивайло Иванов от прокурист бе понижен до директор за регионалните структури. Може би именно този факт е провокирал недоволството му и желанието да търси изява на професионалните си качества в друга компания.
Офанзивата на Юпитер за издирване на качествени кадрови попълнения започна още през април с привличането на екснадзорния застрахователен шеф Татяна Чонкова. Тя стана директор на Дирекция корпоративни връзки и нови продукти в звездния застраховател, след като в края на март бе освободена от шефското място в Дирекцията за застрахователен надзор.
Твърди се, че мениджърите от Юпитер са си харесали още няколко експерти от надзорното ведомство и вече са предприели необходимите стъпки за тяхното спечелване.
Орел също може да загуби още кадри - Юпитер се е вгледал и в други негови служители. Не сме приключили с формирането на екипа си, заяви пред в.БАНКЕРЪ изпълнителният директор на Юпитер Ася Аксентиева. - Нашата компания винаги е отворена за добри специалисти и сме готови при желание от тяхна страна да ги вземем на работа. До месец със сигурност ще привлечем поне още няколко доказали се специалисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във