Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Юнайтед груп" ще прави вестниците на Пеевски дигитални

"Юнайтед груп" е постигнала споразумение да придобие бизнеса "Вестник Телеграф" ЕООД от "Интръст" ЕАД, която е собственост на бизнес-депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за „Юнайтед груп“ и бизнесът с „Телеграф“ добре допълва другите ни медийни активи тук, давайки ни липсващия компонент – печатни медии", каза изпълнителният директор на „Юнайтед груп" Виктория Боклаг.

"Юнайтед груп" вече е собственик на БТК, както и на "Нова телевизия", която придоби от братята Кирил и Георги Домусчиеви.

“Юнайтед груп" (United Group) е създадена през 2000 г. Собственост е на фондовете "Би Си партнърс" (BC Partners) и Кей Кей Ар (KKR). В портфолиото на компанията е Tele2 в Хърватия, както и активи в Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина и Черна гора.

"С "Телеграф" като част от дейността ни "Юнайтед груп" ще предлага пълния спектър от медийни услуги в България. Добавяме липсващото парче към пъзела, за да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на „Телеграф“, както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България“, обясни още Боклаг.

Очаква се сделката за продажбата на медийната компания да приключи през първото тримесечие на 2021 г., тъй като подлежи на обичайни регулаторни одобрения.

"Юнайтед груп" на практика купува следните печатни медии: 


  • „Телеграф“ – най-големият ежедневник в страната 

  • „Монитор“ – национален политически и икономически ежедневник

  • „Мач Телеграф“ – водещ национален спортен ежедневник

  • „Политика“ – национален политически и икономически седмичник

  • „Europost“ – англоезичен седмичник

  • „Борба“ – регионален ежедневник от област Велико Търново

Facebook logo
Бъдете с нас и във