Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Южнокорейският малък и среден бизнес стъпва на българския пазар

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на икономиката и Южнокорейската федерация на малките и средни предприятия. 

Според документа двете страни взаимно ще поддържат постоянен контакт, като си предоставят една на друга информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиции и икономическо сътрудничество. Двете страни се съгласяват да насърчават взаимния обмен и сътрудничество между малкия и среден бизнес, особено в следните области: обмен на информация по отношение на политики и мерки, предприети от правителството, за насърчаване на малките и средни предприятия, обмен на опит при организиране и управление на дейностите по предоставяне на услуги, предоставяне на информация за интернет страници на съответните органи или организации, организиране на семинари, търговски панаири, изложения и други промоционални дейности за засилване на обмена и сътрудничеството между двете договарящи се страни.

Целта е привличане на южнокорейски инвестиции в България и създаване на конкретни бизнес контакти и партньорства между компании от двете страни.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във