Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Италианци купуват мажоритарен дял в българската „Еволинк“

Новият мажоритарен собственик в „Еволинк“ е италианската компания DHH Ѕ.р.А, съобщиха от софийската фирма. Вече е подписано и oбвъpзвaщo cпopaзyмeниe за приключване на сделката. "Еволинк" работи на пазара на телекомуникационни и облачни услуги.

DHH е специализирана в предоставянето на облачни услуги в Югоизточна Европа. Компанията притежава дружества в Словения, Хърватска, Италия, Швейцария и Сърбия. С инвестицията в „Еволинк“ италианската DHH стъпва и на българския пазар.
Плановете са да не интегрира това дружество в своята структура, а я запази като самостоятелен бранд и дружество. Запазва се и настоящото управление на „Еволинк“ в лицето на Бисер Цонев и Светослав Христов, които продължават да са акционери в дружеството.
От „Еволинк“ отбелязват, че имайки опита и ресурсите на DHH на своя страна, ще може още по-успешно да развият своя потенциал и да се превърнат в регионален технологичен лидер.
Клиентите и партньорите на „Еволинк“ ще продължат да получават същото висококачествено обслужване, като екипът и търговската политика ще останат същите. "Ние все така ще опитваме при работата с всеки наш партньор, не просто да отговорим на неговите нужди, а да го изненадаме приятно, като надминем очакванията му", казва изпълнителният директор на компанията Бисер Цонев.

"Еволинк" изгради първия си дейта център в София през 2006 година и втория през 2013-а. Фирмата е разработила и управлява CDN платформа и се превърна в лидер в България в предоставянето на онлайн видео стрийминг услуги.

Facebook logo
Бъдете с нас и във