Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ИТ секторът у нас е пример за създаване на добра екосистема

"В момента България е с икономика, ориентирана към услугите, което е второто ниво. Най-ниското ниво е да си базиран на натурални ресурси. Третото е иновацията". Това заяви изпълнителният директор на софтуерната компания Dreamix Тодор Гигилев пред Bloomberg. Според него ИТ браншът е много добър пример за колаборация и за мисъл за създаване на все по-добра екосистема у нас като Българската асоциация на софтуерните компании също потвърждава това.

"Всъщност успешният предприемач е преди всичко човек, който е създал продукт или услуга в полза на общото благо", отбеляза Гигилев. Dreamix е международна компания, която разработва софтуерни решения за клиенти от цял свят. По думите на изпълнителния директор на софтуерната компания около 95% от клиентите на Dreamix са компании от Швейцария, Великобритания, САЩ и Холандия.

"Ние вече имаме това продуктово звено, което дава идеите и разработва концепциите и бизнес решенията не само за подобряване потребителското преживяване или обслужването на клиентите, а и такова, което успява да осигури нови парични потоци или да намали разходите на компаниите", уточни Гигилев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във