Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ИТ отделите на компаниите по света са претоварени

Увеличаващо се натоварване на ИТ отделите си изпитват близо две трети от компаниите по света. Това разкриват данните от скорошно проучване на 451 Research. Въпреки тези резултати, едва една трета от организациите планират да привлекат допълнителен ИТ персонал.

Според анализ на експерти на мрежовия производител Cisco, цитиран от Technews, в условията на хиперконкуренция към ИТ отделите се поставят изключително високи изисквания. Компаниите се нуждаят от иновативни инструменти за анализ и автоматизация за съгласуването на бизнес нуждите и наличните ресурси, твърдят анализаторите. Те посочват, че тяхна движеща сила трябва да бъдат данните, а основа да са изкуственият интелект и технологиите за машинно обучение.

Необходимо е подобряване на управлението на потребителите и приложенията в цялата корпоративна мрежа от университетските и териториалните мрежи до центровете за данни и границите на интернет на нещата, отбелязват още експертите. Изкуственият интелект и технологиите за машинно самообучение помагат на предприятията да определят приоритетите при решаването на проблеми, да действат по-активно и изпреварващо. Всичко това ще окаже значително въздействие както върху мрежовите операции, така и върху отговорните за тях ИТ отдели, твърдят от Cisco.

Facebook logo
Бъдете с нас и във