Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ИТ лидерът с бизнес у нас VMware купува конкурент в облачните технологии

Американската технологична компания VMware стъпи в България преди десет години.

Технологичният гигант VMware е готов да купи CloudHealth Technologies като част от бизнес програмата за разширяване на дейността си в облачните услуги, съобщават световните агенции. Главният изпълнителен директор Пат Гелсингър отказа да коментира цената, но се говори че компанията, базирана от Пало Алто (Калифорния), ще плати около 500 млн. долара за придобиването на бостънския стартъп.

VMware иска да купи CloudHealth заради платформата ѝ за облачно управление, чрез която компаниите могат да контролират и анализират разходите, изпълнението и представянето на компютърните си среди в собствените си центрове за данни и публични облаци като Amazon Web Services и Azure на Microsoft.

Компанията съобщи за придобиването в Лас Вегас по време на VMworld - годишната конференция на компанията, където тя обяви и серия от нови облачни услуги, включително разширяване на VMware Cloud on AWS партньорството с Amazon.com.

VMware Inc. е дъщерно дружество на Dell Yechnologies, което предоставя софтуер и услуги за виртуализация на платформите и платформата за виртуализация.

Американската технологична компания VMware стъпи в България преди десет години. Тя планира да разшири двойно офиса си в България през следващите няколко години. Малкият офис в София в началото, с 200 човека, се е разраснал и екипът в момента наброява 700 души и играе ключова роля за част от областите, в които оперира компанията.

Повече от 20 000 кв. м офисна площ ще наеме VMware България в София. Планира се през 2019 г. там да бъдат преместени служителите на компанията, както и да бъдат наети нови такива. От компанията обявиха, че възнамеряват постепенно да увеличат екипа си до 1500 души през следващите няколко години. По данни на анализаторите от Colliers International Group, специализирана в областта на недвижимостта, това е най-голямото наемане на офисна площ в България за последните десет години. VMware България ще се премести строящият се Garitage Park, който се намира на Околовръстния път на София, в непосредствена близост до столичния "Бизнес парк". От компанията подчертават, че са избрали локацията заради добре развитата инфраструктура. По план новите офис помещения на VMware трябва да са готови за усвояване през 2019 г. и целият екип на компанията да се помещава там.

Facebook logo
Бъдете с нас и във