Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ИТ лидер от Западна Европа придоби българската "Супер хостинг.БГ"

Белгийската компания "team.blue" придоби българския лидер в хостинга "Супер Хостинг.БГ". 

"team.blue разширява своя европейски отпечатък в региона на ЦИЕ с придобиването на SuperHosting, пазарен лидер в България. Тя е специализирана в професионален уеб хостинг, домейни и VPS услуги", се казва в официално съобщение на купувача от 6 юли (понеделник). 

SuperHosting започна своето успешно пътуване през 2005 г. Компанията нарасна силно през последните няколко години, като през 2017 г. тя придоби Host.bg, друг популярен уеб хостер в България. Седалището на SuperHosting е в София, но компанията наскоро откри втори офис в Сърбия, за да започне географската си експанзия в региона.

Част от съвместната стратегия ще бъде използването на платформата SuperHosting за по-нататъшно укрепване на позициите на team.blue в региона на ЦИЕ. Основателите Любомир Русанов и Методи Дреновски ще останат на борда и ще продължат да ръководят българската компания. 

Засега сумата по сделката не е назована. 

Фирмата team.blue обслужва над 2 милиона клиенти в Европа и има над 1000 експерти.

В средата на юни компанията придоби и турската хостинг фирма Natro. С регистрирани над 120 000 клиенти и 500 хил. имена на домейни, Natro заема водещи позиции в множество пазарни сегменти в южната ни съседка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във