Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Искат от Бойко Борисов Министерство на туризма

В отворено писмо сдружения от Националния съвет по туризъм се обявиха за създаване на Министерство на туризма.

Те заявяват, че не приемат в ръководството на туристическата администрация да влизат членове на кабинета "Орешарски" и кабинета "Близнашки".

Представителите на туристическия бранш се обръщат в писмото до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов: Бихме искали да изразим най-искрените си надежди, че Вие ще успеете да съставите силно и отговорно правителство, което да получи подкрепата на 43-тото Народно събрание, за да заработят час по-скоро държавните институции за излизане от кризата и стабилизиране на икономиката в България". 

В писмото се казва още, че браншовите организации в сектора на туризма се обединяват около искането за създаване на Министерство на туризма. Бихме искали то да бъде в квотата на най-голямата политическа сила, ако се стигне до създаване на коалиционен кабинет. За министър на туризма да бъде номиниран човек, необвързан с корпоративни интереси, образован и енергичен, разумен и диалогичен. Да има визия и решителност за провеждане на политика за категорично разграничаване с политиката на управление на туризма през последните 15 месеца, за налагане на България като целогодишна туристическа дестинация, работейки в тясна връзка с браншовите организации, се посочва още в писмото, изпратено до лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.
 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във