Банкеръ Daily

Кирил Петков:

Искам да спра строежа на правителствения комплекс в София Тех Парк

Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще се опита да спре проекта за изграждане на правителствен комплекс на територията на "София Тех Парк". Причината е, че според него той е безсмислен, ще струва много пари, авансово вече са платени никак не малко, а в крайна сметка едва ли има чак такава нужда от него.

Според Петков въпросният проект вече е "глътнал" 180 млн. лв. Сумата е била платена от „Държавната консолидационна компания“ на дъщерната й "Монтажи", а тя от своя страна е превела 70 млн. от тях на външна частна компания.

"По-лошо е начинът, по който са дадени. Дадени са на инженеринг. Все едно да ви дам 180 милиона и да ви кажа: "Ако можете, проектирайте си го, постройте си го и надзора да е ваш", обясни Петков.

Той допълни, че предвид всичко това през следващата седмица ще повика на среща външната компания, която е получила парите. Целта е да се разбере с нея по какъв начин проектът да бъде спрян и така държавата да загуби възможно най-малко.

"Самият проект е безумен – да строим небостъргач, който да пълним с държавни служители. Големите пари са се плащали по време на пандемията", коментира Петков.

Според служебния икономически министър в момента в държавата ни има инвестиционни проекти, които се движат много бързо. Ако следващото правителство продължи със същите политики, ще постигне много резултати за кратък период от време.

Facebook logo
Бъдете с нас и във