Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Инвеститорите търсят възможностите и в кризата

Кризата с коронавируса притисна и производството и търговията, промени много планове. Но някои инвеститори откриха за себе и възможност за развитие. И в този момент започват свои нови проекти.

Приключват строително-монтажните работи по изграждането на новата база на "Би Ес Ем Балкан Сървис Мениджмънт", част от групата "Мак Порт", основана в Италия и с представителства към момента в Австрия, Албания, а скоро и в България. Компанията е поредната, която избра "Индустриален и логистичен парк - Бургас" за своето развитие у нас, съобщават от дружеството.

Инвеститорът е възложил строителството на бургаската фирма "Кабано" ООД. Помещенията в административната сграда са снабдени с газ за отопление, а  ремонтното хале ще разполага с 10-тонен мостов едногредов кран. Теренът на "Би Ес Ем Балкан Сървис Мениджмънт" е с площ от 5862 кв. м в "Индустриален и логистичен парк - Бургас". Размерът на инвестицията е над 1 500 000 лева.

Основната дейност на компанията включва обслужване, ремонт, продажба на резервни части и всякакво техническо съдействие, свързано с експлоатацията на пристанищна техника с марката "Либхер" - продукти от "Maritime" дивизията на световния бранд. Клиенти на "Би Ес Ем Балкан Сървис Мениджмънт" са големи черноморски пристанища. Очакванията са строително-монтажните работи да приключат до края на месец август тази година.

Нов голям инвеститор влиза и в Община Пловдив. Първа копка на магазин от веригата "Практис" бе направена днес на бул. "България" в присъствието на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров и заместник-кмета Тодор Чонов, съобщиха от общината.

Магазинът ще е на площ от 8000 квадратни метра, с прилежащи паркинг и обслужващи площи, а персоналът ще е над 100 души. Срокът за изпълнение на обекта е девет месеца.

"Знам през какви трудности премина инвеститора и колко време се изгуби, докато комасира терена, затова му пожелавам да приключи строежа още по-бързо от тези тези месеца и много скоро, всички ние, да застанем от другата страна - вече като клиенти на магазина", заяви кметът Здравко Димитров.

Обществената поръчка за дострояването на стадион "Христо Ботев“" е пусната на предварителен контрол в Агенцията за обществени поръчки и до две седмици ще бъде обявена на страницата на Община Пловдив и на Агенцията за обществени поръчки. Това съобщи ха от общината след срещата на заместник-кметът по строителство Пламен Райчев с представители на Гражданския съвет за дострояването на стадион "Христо Ботев".

Срокът, в който ще бъдат подавани оферти след официалното обявяване на поръчката е 30 работни дни, след което комисиите в Община Пловдив ще разгледат получените предложения.  "Уверявам ви, че ще свършим работата си в най-кратките възможни срокове. Ако участниците са не повече от петима, както бе при пазарното проучване, съм уверен, че работата на комисията ще приключи също в рамките на 40 дни. Но ако офериралите са по-голям брой, срокът може да се удължи, защото това е прецизна и обемна техническа документация, с която трябва да се запознаем обстойно и да подберем най-доброто предложение. Паралелно с избора на изпълнител ще пуснем и поръчките за надзор, за да не се губи време", отбелязва заместник-кметът Райчев.

Теренът ще бъде финансиран от общинския бюджет, като за него ще се пусне отделна поръчка. "Тъй като е извършен основен ремонт преди няколко години, ще се направи обследване на дренажната и поливната система, след което ще бъдат подменени амортизираните части и ще се извърши полагането на тревната настилка", пояснява Райчев.

Реконструкцията на стадион "Христо Ботев", както и на стадиона на "Локомотив" - Пловдив в парк "Лаута", ще се изпълнява с отпуснатите от държавата средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във