Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Инвеститор влага 20 млн. евро в разширение на завода си в Габрово

Министърът на икономиката Кирил Петков разговаря с председателя на борда и изпълнителен директор на "Цератицит България" АД Георги Петров.

Двадесет милиона евро ще инвестира "Цератицит" АД в разширяване на производствените си мощности за металорежещи и специални инструменти в Габрово. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Кирил Петков с представители на компанията. "Цератицит" планира също така да разкрие и 100 нови работни места, както и да построи нова модерна производствена база с логистичен и соларен парк за собствени нужди в  Габрово.

По думите на председателя на борда и изпълнителен директор на "Цератицит България" АД Георги Петров с инвестицията в нови високоспециализирани машини и съвременни технологии страната ни ще се превърне в световен център на групата. Тук се планира и RnD, както и обучителен център за висококвалифициран персонал. На срещата присъства и управляващият директор на "Планзее" – Робърт Шранцхофер, който от своя страна посочи, че групата е изключително доволна от условията, които предлага страната ни.

Министър Петков е изтъкнал доброто сътрудничество на компанията с местните гимназии в сферата на дуалното обучение и приветства желанието на фирмата да инвестира в зелена енергия. Той посочва също така и добрите възможности за ситуиране на IT център на компанията в страната ни.

 

Групата "Цератицит"

оперира в България от 1996 година. Тя е високо технологична инженерингова група, специализирана в производството на инструменти и технологии от твърди метали. В завода в България работят 620 души. Компанията се  обособява след сливане между "Планзее ТИЦИТ" - Австрия, и "Цераметал" - Люксембург. И двете компании са с дългогодишен опит в производството на твърди сплави. Българската фирма е специализирана в развойна и производствена дейност за металорежещи, дървообработващи и специализирани инструменти, както и нестандартно оборудване и  инженерингови услуги.

Групата е глобален лидер в карбидната индустрия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във