Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Инвеститор в София получи "зелена карта" от кмета Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи „зелена карта“ на компанията „Тева фарма“.

Компанията развива на територията на столицата Глобален корпоративен център за споделени услуги с много на брой и разнородни функции като информационни технологии, управление на доставките, логистика и транспорт, студио за дизайн, регулаторни дейности, управление на качеството, управление на мастър данни и други. Намеренията са служителите в него, които обслужват пазарите и производствата на „Тева“ в цял свят, да достигнат 400 души. Сертификатът получи изпълнителният директор на „Тева Фарма“ Николай Хаджидончев.

„За мен е ключово развитието на София като зелен град, използващ иновативни решения и привличащ инвеститори в сектора на информационните технологии. Радвам се, че Invest Sofia връчва седмата „зелена карта“ на компания, развиваща екологично чисто производство залагаща на технологии за опазване на околната среда. Технологичният сектор е най-бързо развиващият се в града, което създава условия за растеж и на другите индустрии чрез дигитализация. Сектори с голям потенциал са и биотехнологии и здравеопазването", каза кметът на София Йорданка Фандъкова при връчването на „зелената карта“.

„Оценяваме много този високо този сертификат и ви поздравяваме за инициативата. Гордеем се, че София и България като държава, бяха избрани за развитие на някои от глобалните отдели на „Тева“ пред възможностите за откриване на центрове в други много по-големи държави от нашата“, каза изпълнителният директор на „Тева Фарма“ Николай Хаджидончев.

В страната ни „Тева“ е най-голямата фармацевтична компания по отношение на производствен капацитет, продажби в опаковки и брой служители. Специално внимание компанията отделя на опазването на околната среда. В новата сграда на компанията в София е инсталирана система за управление на осветлението, като то се контролира автоматично от интензитета на дневната светлина, което осигурява и здравословни и безопасни условия на труд. От началото на годината политиката на компанията е променена в посока използване на електрически автомобили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във