Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Инвеститор изгражда модерно селище за 54 млн.лева в село до Самоков

Инвеститор изгражда модерно селище в района на Плана планина, между София и Самоков, село Алино, за 54 млн. лева. 

Правителството одобри на днешното си заседание допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между правителството  и „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект „ПЛАНА ХАЙТС“. С допълнителното споразумение се удължава срокът на действие на сертификата за приоритетен инвестиционен проект, без да се променят други параметри на меморандума.

Проектът предвижда  изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура - 7582 дка пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза - търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем. Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 54 млн. лева, след въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

Президент на компанията А.З.К. Пропъртис, която разработва зеления проект “Плана Хайтс” Авиноам Катриели е израелски бизнесмен и президент на Двунационалната търговска камара България-Израел. Той инвестира в проекти по цял свят и вече 20 години развива бизнес в България. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във