Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Инвестират над 33 млн. евро в района между България и Турция

Над 33 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния район между България и Турция през следващите седем години. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие. 

Проектът на програмата за трансгранично сътрудничество е бил обсъден днес от съвместна работна група, под ръководството на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и Фарук Каймакчъ – заместник-министър на външните работи на Турция и директор по въпросите на Европейския съюз.

"При подготовката на програмата са взети предвид предложенията на изключително широк кръг заинтересовани страни. Заедно търсихме баланса между определения финансов ресурс и неотложните приоритети с хоризонт 2027 г. Убеден съм, че бъдещата програма гарантира инвестиции с дългосрочни резултати, много от които имат и мултиплициращ ефект", заяви заместник-министър Захари Христов. 

Той подчерта, че предвидените мерки обхващат най-важните приоритети на региона – туризъм, миграция, дигитализация, околна среда, подкрепа за малкия и среден бизнес и подготовка на квалифицирани кадри за местната икономика. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във