Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Инвестициите в автомобилостроенето за 2018 г. са 170 млн. лева

За последната календарна година само по Закона за насърчаване на инвестициите са подкрепени инвестиции в  заводи свързани с автомобилостроенето за 170  млн. лв., които ще разкрият  нови  над 3000 работни места в страната. Това обяви зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на церемонията по откриване на „Международния автомобилен салон в София 2019 г.“. 

Борисов посочи, че автомобилната индустрия е един от браншовете, който постига целите на устойчивото развитие, а страната ни е достоен партньор и лидер в региона по финансова стабилност макроикономическо развитие и състояние на кредитния  рейтинг.

Зам.-министърът подчерта, че България може да бъде силен инвестиционен партньор на всички  автомобилни производители, като допълни, че в последните години развитието на аутомотив сектора в страната е изключително положително и все по-динамично.

24-то издание на Международен автомобилен салон София 2019 е едно от най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA).На него ще бъдат представени 250 експоната повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери.

Facebook logo
Бъдете с нас и във