Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ИНТЕРАМЕРИКАН СЕ ЧУВСТВА ВСЕ ПО-УЮТНО У НАС

Премийният приход на Интерамерикан-България за 2000 г. възлиза на около 1.108 млн. лева, заяви пред в.БАНКЕРЪ изпълнителният директор на дружеството Михаил Желязков. Отчетените резултати са с около 5.6 пъти повече от постигнатото през 1999 г., съобщи още застрахователният мениджър. През последната една година компанията откри свои представителства в Бургас и Пловдив. Амбициите на мениджърите за тази година са Интерамерикан да отвори свои офиси и в градовете Благоевград, Варна и Русе. От компанията вече правят предварителни проучвания за възможностите да се установят в тези три града. През последната една година освен броя на представителствата и премийният приход се е увеличил, и броят на агентите, които работят за Интерамерикан, заявиха служители от централата на дружеството. През 1999 г. броят на агентите на гръцкия застраховател са наброявали едва стотина души, а в края на 2000 г. те са вече близо 290 души. Продължаваме да набираме хора, които да работят за нас, но този процес не е самоцел, твърди Михаил Желязков. Много внимателно подбираме бъдещите си служители, а след това задължително ги обучаваме според високите изисквания на гръцката компания, чиято собственост сме ние.
На българския застрахователен пазар Интерамерикан предлага осем от предвидените в закона 18 основни вида застраховки. Според мениджърите на компанията през 2001 г. те няма да работят в посока увеличаване на продуктовата гама, а в посока подобряване на вече съществуващата. Това обаче не означавало, че няма да има и нови застрахователни полици, с които да бъдат изкушавани клиентите. Продаваните от Интерамерикан продукти са обезпечени с презастрахователни договори в едни от най-големите компании в бранша - Viktoria Re, New Re, Gerling Global Re и други.
Може би заради това, а и заради големия авторитет, който има Интерамерикан в Гърция, компанията не страда от липса на интерес от страна на корпоративни клиенти. Пред в.БАНКЕРЪ мениджърите на българското застрахователно дружество споделиха, че техни клиенти са множество гръцки компании или техни представителства у нас. След като в Нова телевизия влезе гръцки собственик, и електронната медия се присъедини към клиентската маса на Интерамерикан. От компанията не крият своето задоволство, че собственик на втория GSM-оператор у нас отново е гръцка компания. Все още не сме влезли в преговори с ОТЕ, но не изключвам възможността и те да ни станат клиенти, заяви Михаил Желязков. - Погрешно е все пак мнението, че всички ни клиенти са гръцки компании. Сред тях имаме и много български фирми, а и други с международно участие, допълни още той.
Очакванията на мениджърите на Интерамерикан са през тази година премийният й приход да се увеличи поне с два пъти. За 2001 г. гръцките собственици на българската застрахователна компания имат намерение да регистрират у нас и собствена компания за пътна помощ. Може би след нейното създаване на пазара ще бъдат предложени и нови интересни пакетни услуги в областта на автомобилното застраховане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във