Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Интензивен е трафикът за камиони на изход на ГКПП "Кулата"

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на ГКПП "Кулата", съобщават от МВР. 

Възстановено е пропускането през съвместните гранични пунктове „Златоград“/„Термес“ и  „Ивайловград“/„Кипринос“.

От всички пътници, които са навършили 5-годишна възраст, се изисква сертификат за ваксинация  /валиден 270 дни/, сертификат за преболедуване /валиден 180 дни/, негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пристигането на ГКПП, или негативен резултат от бърз /антигенен/ тест, направен  до 24 часа преди пристигането. Отпадна изискването влизащите в Гърция пътници да имат генериран QR код след попълване на PLF /Passenger Locator Form/.

Трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на ГКПП "Дунав мост" Русе към Румъния.
Възстановено е преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“. Дейността на тези два пункта се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа. 

Румъния отменя всички ограничения, свързани с COVID-19, в това число изискването за представяне на зелен сертификат или тест и попълване на eлектронен формуляр за влизане в страната.

Трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на ГКПП "Калотина" към Сърбия.  
Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.
На границата с Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 
Всички български граждани, влизащи в Република Северна Македония, трябва да представят на границата сертификат за имунизация с две дози ваксина срещу COVID-19, документ за преболедуване на коронавирус, медицинско свидетелство с отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането, или негативен резултат от бърз тест, направен не по-рано от 48 часа. Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно, ще могат да направят това в рамките на 5 часа с предварително подписана декларация на влизане, която ще трябва да приложат пред граничния контрол на изход от страната. Лица до 18-годишна възраст са освободени от изискването за предоставяне на документ за COVID-19 при влизане в РСМ.

Българските граждани, желаещи да преминат през граничните пунктове с Турция, трябва да представят сертификат за имунизация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията. Пътуващите могат да представят също официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната, отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа, или бърз тест, не по-стар от 48 часа. Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства и децата до 12-годишна възраст.

Facebook logo
Бъдете с нас и във