Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Интензивен е трафикът тази сутрин в посока към Румъния и към Гърция

Интензивен е трафикът тази сутрин в посока към Румъния и към Гърция, съобщават от Министерството на вътрешните работи. 

Интензивно е движението на ГКПП Русе - Дунав мост на изход за товарни автомобили към северната ни съседка
Припомняме, че от 9 март се възстанови дейността на съвместните гранични пунктове „Кайнарджа-Липница“ и „Крушари-Добромир“, която временно беше преустановена с решение на румънските власти. Тези два пункта ще работят съгласно предварително договореното работно време от 8 до 20 часа. Румъния отменя всички ограничения, свързани COVID-19, в това число изискването за представяне на зелен сертификат или тест и попълване на електронен формуляр за влизане в страната.

Трафикът  e интензивен на ГКПП Кулата, на изход за товарни автомобили към Гърция
Всички влизащи в южната ни съседка пътници трябва да имат генериран QR код след онлайн попълване на PLF /Passenger Locator Form/. От всички пътници, които са навършили 5-годишна възраст, се изисква сертификат за ваксинация  /валиден 270 дни/, сертификат за преболедуване /валиден 180 дни/, негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пристигането на ГКПП или негативен резултат от бърз /антигенен/ тест, направен  до 24 часа преди пристигането.
През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ гръцките власти не пропускат превозни средства и пешеходци.

На границата със Сърбия, Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове
Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.

Всички българи, които влизат в Република Северна Македония, трябва да представят на границата сертификат за имунизация с две дози ваксина срещу COVID-19, документ за преболедуване на коронавирус, медицинско свидетелство с отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането или негативен резултат от бърз тест, направен не по-рано от 48 часа. Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно, ще могат да направят това в рамките на 5 часа с предварително подписана декларация на влизане, която ще трябва да приложат пред граничния контрол на изход от страната. Лица до 18 - годишна възраст са освободени от изискването за предоставяне на документ за COVID-19 при влизане в Република Северна Македония.

Българските граждани, желаещи да преминат през граничните пунктове с Турция, трябва да представят сертификат за имунизация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията. Пътуващите могат да представят също официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната, отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа или бърз тест, не по-стар от 48 часа.
Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства и децата до 12-годишна възраст.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във