Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Интензивен е трафикът на ГКПП „Видин'' и ГКПП „Лесово'' на изход за товарни автомобили

На ГКПП “Кулата“ - „Промахон“ гръцките гранични власти не пропускат товарни автомобили над 3.5 т. за влизане в Гърция.

На ГКПП “Кулата“ - „Промахон“ гръцките гранични власти не пропускат товарни автомобили над 3.5 т. за влизане в Гърция.

При преминаване оттук българските граждани трябва да представят отрицателен  PCR тест за Covid-19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На пристигащите на гръцка територия се прави и бърз тест. Те ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. Тази мярка ще се прилага до 22 февруари. На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в рамките на 24 часа, но те трябва да представят документ за работа. От водачите на товарни автомобили се изисква само попълнен формуляр за пътуване и получен QR код.

На ГКПП „Маказа“ в двете посоки денонощно могат да преминават само товарни автомобили до 3.5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 7 до 23 часа.

През ГКПП „Капитан Петко войвода“, ГКПП „Илинден“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ не се пропускат превозни средства.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Видин'' на изход за товарни автомобили.    
Отпада изискването за PCR тест на български граждани, влизащи в Румъния. 
Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия.
Сръбските гранични власти не изискват PCR тест от влизащите в Сърбия български граждани. 
На ГКПП "Гюешево" е преустановено пропускането на превозни средства в двете посоки, поради лоши метеорологични условия.
Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.
Трафикът е интензивен на ГКПП „Лесово'' на изход за товарни автомобили към Турция.
Всички пътници, влизащи в Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването. Тази мярка ще се прилага до 01.03.2021 г. Изискванията за тест не се отнасят за децата до 6-годишна възраст и за шофьорите на товарни автомобили.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във