Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Интензивен е трафикът на ГКПП Кулата и на Дунав мост

На ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград към Гърция се пропускат граждани на ЕС без да им бъде налагана карантина. Медицински екипи извършват избирателно тестване на влизащите в южната ни съседка пътници. Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград. Продължава забраната за влизане в Република Гърция на граждани на трети страни. 
Интензивен е трафикът  на ГКПП Кулата - на леки и товарни автомобили на изход.

На границата с Румъния от 15 юни е отпаднала задължителната карантина за български граждани, влизащи в Румъния.
На  ГКПП Дунав мост Русе и ГКПП Дунав мост Видин трафикът за товарни автомобили е интензивен на изход. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместните ГКПП Русе – Гюргево и ГКПП Видин - Калафат.

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Километрични опашки от камиони има в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Подобно е положението и от румънска страна. Засилен е трафикът вече трети ден. За последното денонощие в посока Румъния са преминали 1200 тежкотоварни превозни средства, а у нас са влезли около 1100 камиона.

Във връзка с километричните задръствания от камиони, чакащи да преминат през гранично контролно-пропускателния пункт "Дунав мост" при Русе, днес от 11 ч. в кабинета на областния управител да се проведе среща, на която да присъстват представители на Областно пътно управление, Областната дирекция на МВР и Регионална дирекция "Гранична полиция", както и от Община Русе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във