Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Insurify получава 100 милиона долара финансиране

Американската платформа за сравняване на застраховки Insurify обяви днес, че е приключила инвестиционен рунд от Серия Б за 100 милиона долара финансиране. Сделката е ръководена от Motive Partners - инвестиционна компания, с фокус към частните компании от финансово-технологичния сектор.

Във  финансирането са се включили съществуващите инвеститори Viola FinTech, MassMutual Ventures, Nationwide, Hearst Ventures, Moneta VC, както и новите Viola Growth и Fort Ross Ventures.

Платформата ще използва новото финансиране, за да разшири дейността си и да ускори своите планове за растеж. Това включва по-нататъшно разширяване и диверсификация на застрахователните продуктови вертикали на компанията, включване на повече оферти в реално време, подобряване на функционалността на продукта, грижа за съществуващите и потенциални клиенти отвъд момента на закупуването на продукт, увеличаване разпознаваемостта на бранда и наемане на още служители, както в САЩ, така и в България.

Insurify е ръководена от българите Снежина Захария, която е основател и главен изпълнителен директор на компанията. Тодор Кирязов е съосновател и главен продуктов директор.

Захария създава компанията през 2013 година.

Insurify е платформа за съпоставяне на застраховки за автомобили, недвижимо имущество и живот, която помага на потребителите да спестят време и пари. Компанията успява да продаде застраховки с покритие на стойност 170 милиарда долара на над 4 милиона клиенти, с което постига 20-кратен ръст на приходите си от 2016 насам.

По-рано тази година компанията обяви откриването на развоен център в София, като привлече опитен екип от софтуерни инженери и експерти по изкуствен интелект от Skyscanner. Офисът на компанията се разраства активно и в други направления - като продуктов дизайн, маркетинг и реклама, с амбиция за удвояване през следващата година.

"Нашата мисия е да затвърдим доверието между клиент и брокер, като изградим най-интелигентния и надежден виртуален застрахователен агент. Искаме да дадем възможност на нашите клиенти да вземат най-добрите решения относно застраховката си и да сме сигурни, че я получават на най-добрата цена чрез нашия продукт. Ние сме много развълнувани да си партнираме с нашите инвеститори, за да продължим да изграждаме надеждна марка, обичана от милиони клиенти и да постигнем целите си за растеж. Индустрията ускорява преминаването си към дигитално застрахователно посредничество и Insurify е водеща в този процес", каза Снежина Захария, основател и главен изпълнителен директор на Insurify.

Facebook logo
Бъдете с нас и във