Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Институциите не трябва да са преграда за малкия и средния бизнес, подчерта президентът

Администрацията и институциите трябва да бъдат партньори на малкия и средния бизнес, а не преграда. Това каза президентът Румен Радев по време на връчването на наградите "Златна мартеница". Държавният глава подчерта, че малкият и средният бизнес имат партньор в лицето на президентската институция.

"Светът се превръща в състезателна арена, където се вихри жестока конкуренция", отчете Радев и изтъкна, че шанс имат само тези, които развиват реална, родна икономика с утвърдени марки, с високо качество и тези, които успяват да увлекат голяма част от обществото да бъде активна. Според него бъдещето е на тези, които са бързи и гъвкави, а малкият и средният бизнес е именно такъв, но се нуждае и от плодотворни условия, за да възвърне потенциала си.

"Това означава и прозрачна, и предвидима нормативна среда, а не закони, които да се приемат зад гърба и на бизнеса, и на нашето общество. Това означава равни условия и за големите, и за малките. Това означава много по-улеснени и бързи процедури за разкриване на бизнес", посочи Радев.

"Искам да ви поздравя, че вие наистина постигате успех. Това е доказателство, че българският бизнес има шанс, има бъдеще, има здрава основа", отбеляза президентът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във