Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Иновации спестяват разходи и правят веригата за доставки по-гъвкава

С умни и гъвкави решения се преминава и през най-трудните предизвикателства, които стоят по веригата за доставки във всички индустрии.

Производството все повече се разраства. Съответно се използват и повече суровини, броят на изделията също расте. Това естествено постяв въпроса и за опаквките - как да се създават, от какви материали, как да се складират, а след това събират и рециклират...

Не са малко вече фирмите, които използват амбалажи за многократна употреба за устойчивите вериги за доставки. А и постоянно търсят и създават умни и гъвкави решения, чрез които да се премине и през най-трудните предизвикателства, които стоят пред веригата за доставки във всички индустрии. Разковничето за всичко това е в цялостно управление на амабалажа през цялата верига на доставки.

Една от тези компании е GEFCO, която  e световен лидер в комплексни решения за веригата на доставки и европейски лидер в автомобилната логистика. Тя има вече дългогодишен опит в осигуряването на решения за амбалаж за многократна употреба, предназначени за транспортирането и доставянето на части за големи автомобилни и авиационни производители. Ежедневно групата обработва около 130 000 контейнера в своите 26 центъра за амбалаж за многократно употреба в цяла Европа за зелена екосистема от около 2000 потребители.

А тези екологични решения означават по-малко опаковки за еднократна употреба на пазара и по-малко камиони на пътя. Повечето контейнери на компанията са сгъваеми, което позволява по-високо ниво на вместимост на камионите. Освен това, 100% от счупения амбалаж се рециклира.
Докато брандовете се развиват във все по-конкурентна среда, много производители смятат, че използването на външни фирми за управлението на амбалажа е правилното решение, за да може компанията да се фокусира върху основния си бизнес.

След като водеща автомобилна компания проправи пътя през 1989 г., друг производител на премиум автомобили възложи на GEFCO управлението на веригата на сгъваеми контейнери за многократна употреба за всички свои инсталации и Tier-1 доставчици в целия свят от 2014 г. насам. Съвсем наскоро голяма авиационна компания сключи дълосрочно споразумение с GEFCO, което да подпомогне прехода към по-устойчива верига за доставки чрез амбалажи за многократна употреба.

Гамата амбалаж за многократна употреба е предназначена да предпазва целостта на продуктите на клиентите, като същевременно оптимизира скоростта на товарене, производствените линии и складовото съхранение. "Тъй като нашите клиенти се сблъскват с все по-ожесточена пазарна конкуренция, ние им даваме възможност да оптимизират своите входящи вериги за доставки и значително да повишат тяхната рентабилност", обяснява Себастиан Роже, мениджър "Решения за амбалаж за многократна употреба" в компанията.

В допълнение към уникалния опит в управлението на опаковането, тези водещи промишлени брандове могат също да разчитат на широка група от напълно обучени одитори, които да получaват информация за тяхната верига на доставки и да правят корекции, когато са необходими. Разположени в мрежата на GEFCO в Европа, тези одитори могат и да провеждат персонално обучение на клиентите, за да могат те да контролират всяка стъпка от управлението на амбалажа, включително поръчване, резервиране на пратки, проследяване, фактуриране и други дейности.

Решенията на GEFCO за амбалаж за многократна употреба носят уникална добавена стойност на пазара, особено когато тя е насочена най-вече към индустрии като автомобилостроенето или аеронавтиката, които днес активно търсят интелигентни и устойчиви решения, за да направят своята верига за доставки по-зелена. "Нашата глобална мрежа и несравнимият опит в сложните мултимодални решения наистина може да бъде носителят на промяна в сектора", заключава Себастиен Роже.

Facebook logo
Бъдете с нас и във