Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ИНГ ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ВДИГНА КАПИТАЛА СИ

От 3.2 млн. лв. на 8.8 млн. лв. ще бъде увеличен капиталът на ИНГ Пенсионно осигурително дружество. Това решиха на общото събрание в сряда акционерите на компанията. Увеличението ще бъде изцяло кеш, а парите трябва да бъдат внесени в рамките на три месеца.
През миналата седмица 70% от ПК Солидарност бе закупена от холандския финансов холдинг и смени името си на ИНГ пенсионноосигурително дружество. Другият акционер в компанията е Доверие обединен холдинг с 30 процента. Той обаче няма да участва в предстоящото увеличение на капитала, което означава, че делът му ще падне до 11 на сто, обясни пред репортер на в. БАНКЕРЪ изпълнителният директор на холдинга Андрей Евтимов. Идеята е в рамките на 18 месеца пенсионното дружество да стане изцяло собственост на ИНГ груп.
Освен увеличението на капитала на събранието е разисквано и управлението на компанията. Съветът на директорите нараства от три на седем членове. Главен изпълнителен директор ще е Николай Стойков. Членовете от българска страна са Андрей Евтимов и Марин Стоев, а останалите членове на борда са чужденци - представители на различни дружества на ИНГ груп.

Facebook logo
Бъдете с нас и във