Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Инфраструктурен апокалипсис в сърцето на столицата

Организацията "Спаси София" сигнализира за трагичното състояние на ул. Иван Вазов в столицата.

"Улица Иван Вазов в София е пример за всичко сбъркано при управлението на инфраструктурата на нашия град - там няма място нито за пешеходци, нито за автомобили. Въпреки централното ѝ разположение и факта, че носи името на най-големия български писател, явно това не е достатъчно, за да не изглежда като след апокалипсис", коментираха от организацията.

Те отправиха и поредната порция критики към градската управа: "Разбира се, няма как да очакваме някой от тези, които взимат решенията в общината, да разбере какво се случва там - от удобството на служебния Мерцедес или джип, дупките се усещат по-слабо, а ако не са затъмнените стъкла, то със сигурност замъгленият от самозаблуждение поглед, че "много правим" пречи да се види реалността."

"А, реалността е кристално ясна - инфраструктурата на София е в покъртително състояние. Нито един участник в мобилността няма дори елементарни условия за своето нормално придвижване. Малкото ремонти, там където ги има, се изпълняват некачествено, поддръжка липсва, а за естетика или преомисляне на пространствата с фокус върху пешеходците, велосипедистите и градския транспорт и дума не може да става...", добавят от "Спаси София". 

В социалните мрежи те изпратиха съобщението си до кмета Йорданка Фандъкова и нейния заместник Евгени Крусев: "... това е вашата София. Тази, която управлявате от над десет години. Но това не е нашата София, защото ние, гражданите на този град, няма да се примирим и няма да търпим повече подобно безхаберие. Започнете да работите най-сетне в полза на хората, или си ходете. Защото търпението отдавна е изчерпано."

Facebook logo
Бъдете с нас и във