Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Информационно обслужване" ще прави сайта на председателството

Държавното дружество "Информационно обслужване" ще разработи сайта на Българското председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от ресорното министерство.

Фирмата беше единственият кандидат за изпълнител, въпреки удължаването с три дни на срокът на подновената обществена поръчка. Предметът й е "Изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт и мобилно приложение за нуждите на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018; предоставяне на хостинг и стрийминг".

Предложението на участника съответства на изискванията, посочени в техническата спецификация, а общата предложена цена за цялостно изпълнение – 69 900 лв. без ДДС, не надхвърля определения финансов ресурс от 70 000 лева без ДДС. Дружеството се е ангажирало да свърши работата за 20 дни.

Процедурата за разработване на страницата на първото Българско председателство беше подновена в началото на септември с променени условия. Причината беше, че нито един от тримата кандидати, явили се тогава, не успя да покрие изискванията на първата обществена поръчка.

"Информационно обслужване" АД ще изгради сайта по образец и насоки на Генералния секретариат на Съвета на ЕС. Порталът ще е на четири езика, ще е съобразен с нуждите на хората с увреждания, ще предоставя информация, снимки и видеа от събитията по време на председателството.

Към страницата ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята ѝ на основен източник на информация за председателството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във