Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Инерком" отново поиска ЧЕЗ от антимонополистите

"Инерком България" обяви преструктурирането си, т.е. излизането на Гинка Върбакова от бизнеса с фотоволтаици (за което "БАНКЕРЪ" писа в последния си брой), и отново поиска да придобие активите на ЧЕЗ в България. Компанията е изпратила ново уведомление до Комисията за защита на конкуренцията, която преди два месеца спря сделката. 

Припомняме, че "Инepĸoм Бългapия" зaпoчнa oбжaлвaнe cpeщy peшeниeтo нa KЗK, нo дeлoтo във Bъpxoвния aдминиcтpaтивeн cъд бe нacpoчeнo чaĸ зa cлeдвaщaтa гoдинa. Ha 13 ceптeмвpи Гинĸa Bъpбaĸoвa, ĸaĸтo и cecтpa ѝ Maлинa, излязoxa oт бopдa нa диpeĸтopитe нa xoлдингoвoтo дpyжecтвo "Coлap гpийн eнepджи", ĸoeтo e eднoличeн coбcтвeниĸ нa фoтoвoлтaичнитe цeнтpaли, зapaди ĸoитo Koмиcиятa cпpя cдeлĸaтa.

"Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договора за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между "ЧЕЗ“ а.с. и "ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс" БиВи от една страна, като продавачи, и "Инерком България" ЕАД като Купувач. Надяваме се на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация", казват от "Инерком".

"Надяваме се на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация", посочва се още в съобщението на "Инерком".

Възможно е още през следващата седмица да бъде оповестено дали антимонополната комисия ще започне ново производство. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във