Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Инерком" не казва дали банки са се отказали да финансират сделката за ЧЕЗ

Компанията на Гинка Върбакова "Инерком" твърди, че няма риск за финансирането на сделката по покупката на активите на ЧЕЗ в България. Подобни подозрения изказа по-рано  председателят на Надзорния съвет на чешкото дружество. Вацлав Пачес.  

Фирмата на Върбакова нямала "информация за оказван натиск върху банки" и не можела "да коментира действия, които не са свързани с нея", се посочва още в позицията, изпратена до bTV.  

От телевизията питат и "дали има оттегляне на финансиращи институции, които преди това са заявили, че ще финансират сделката". "Инерком" обаче отговарят прекалено лаконично: "Работим по финансирането и постигаме значителен напредък по структурирането му."

"Както вече многократно казахме, "Инерком" България води преговори с няколко международни финансиращи институции и преговорите са в ход последните няколко месеца. Финансиращите институции, с които работим, изчакваха подписването на договора за покупко-продажба и наличието на финансовите резултати на 2017 г., за да могат да работят с най-новите данни и да преминат към следващият етап на финансирането", добавят от компанията на Гинка Върбакова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във