Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Индустриалните имоти са горещата тема в дискусията с инвеститорите

"Икономическа зона София-Божурище" е приоритетен проект на правителството, в която вече влязоха дузина инвеститори

Индустриалните имоти са сред най-дискутираните теми през последните години. Това е свързано с водената от правителството политика за развитие на индустриалните зони и като възможност за привличане на нови инвеститори. Това бе подсказвано и в не една и две дискусии с компании и търговските представителства в чуждестранните посолства у нас.

Статистиката отчита вече множество проекти и сделки в сектора на индустрията и ключови пазарни сегменти, свързани с промяната на инвестиционната среда в България. Някои фирми предпочитат да започнат на "зелено" предприятията си у нас, но други искат добре уредени условия, за да могат веднага да развият дейността си.

Изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" Антоанета Барес представи  дейността и перспективите в три от проектите на дружеството - "Икономическа зона София-Божурище", Индустриална зона "Загоре" и "Индустриален и логистичен парк-Бургас", по време на Конференцията BalREc 2019, която се проведе в София. Това съобщиха от държавната фирма. На събитието бяха дискутирани инвестиционни проекти и актуални тенденции на пазара на индустриални имоти.
По време на панела "Индустриални проекти и икономика: перспективи, конкурентоспособност и предизвикателства" тя отбеляза, че "Национална компания индустриални зони" предлага първокласни локации и отлични транспортни връзки в своите зони. "Икономическа зона София-Божурище" е приоритетен проект на държавната компания, в която вече влязоха дузина инвеститори, а в изградените предприятия работят кадри от София, Божурище, Костинброд и Мрамор. "В зоната ни в Божурище приключваме проектирането на сграда, която ще бъде бизнесцентър, в който ще предлагаме социални услуги. Ние държим инвеститорите в нашите зони да се чувстват добре и правим всичко възможно, за да им помагаме. Там може да бъде изградена частна детска градина. Планираме да направим игрище и площадка за стрийт фитнес", коментира Барес. Тя отбеляза и че продължава работата по проекта за пътна връзка към "Икономическа зона София-Божурище", който да отговори на сериозния инвеститорски интерес към индустриалната зона, както и да обезпечи засиления трафик и да създаде повече удобство за живеещите в района на Божурище граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във