Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Индустриалните енергийни консуматори искат таван на цените

От Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори са предупредили премиера Кирил Петков, че са готови за протести, ако цените на газа се повишат.

"Българската индустрия не може да понесе цени на природния газ по-високи от тези за месец април", обяви Ивайло Найденов, изпълнителен директор на федерацията, цитиран от Българското национално радио.

Той е категоричен, че от организацията му не могат понасят повишенията на енергоносителите, тъй като предприятията са вече декапитализирани от ситуацията с цените на електроенергията въпреки компенсациите.

Ето защо от федерацията настояват правителството да предприеме мерки или за запазване, а по-препоръчително е за намаляване на цената, иначе те не биха имали голям избор освен да преминат към протестни действия така, както подобни акции са били заявени и от работодателските организации.

От Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори настояват да се постави "временен таван на цената", а разходите над този праг да бъдат покрити чрез компенсаторен механизъм.

Facebook logo
Бъдете с нас и във