Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Индустриалната зона "Загоре" е вече със 70% изградена инфраструктура

Община Стара Загора, държавата и инвеститорите вървят заедно. Пример за това е Индустриална зона „Загоре“, отбеляза Милена Желева – заместник-кмет, която получи отличието в категорията Успешна община на наградите Инвеститор на годината 2019“. Индустриалната зона е вече със 70% изградена инфраструктура, очаква се инвеститорите да започнат да строят предприятията си, съобщават от общината. Зоната е разположена в една от стратегическите логистични локации в град Стара Загора  в посока Бургас. Индустриална зона „Загоре“ АД предлага на инвеститори парцели с изградена основна техническа инфраструктура и комуникации на база одобрен ПУП. Амбициите са да се привлекат инвеститори от индустрии с висока добавена стойност, които биха допринесли за развитието на региона. Има възможности за разширяване площта на зоната чрез присъединяване на нови урбанизирани парцели.

В Стара Загора имаме много добър бизнес климат, а Общината е добър и предвидим партньор. „Благодаря на инвеститорите, които избират Стара Загора, за да се развиват. По този начин и младите хора ще остават в нашия прекрасен град - да работят, да създават семейства и да образоват децата си“, допълва заместник-кметът Милена Желева.

Успехът на една община се измерва по възможностите, които хората получават, за да живеят добре и да се развиват на това място. А това означава работа, облагородена среда, социална политика, спокойствие. Успехът на една община може да се види лесно. Разпознава се по уредения живот на гражданите и успешните инвестиции. В община Стара Загора бе създадена първата от европейски тип модерна индустриална зона - една съвместна инициатива между Община и Държава, в лицето на Министерство на икономиката. Това е и ключов момент за развитието като цяло на региона.

Ста̀ра Заго̀ра е един от основните икономически центрове в страната, както и основен транспортен възел на Южна България. Той е център на едноименните община, област и регионална асоциация на общините РАО Тракия. Градът е шестият по големина в страната с население от около 135 715 души.

Благодарение на географското си положение връзките на Стара Загора с останалата част на страната са добре развити. Така градът е основен жп възел, през който минават всички влакове, пътуващи по линиите София – Пловдив – Бургас и Русе – Подкова. Много са и автобусните връзки, които свързват Стара Загора с другите големи градове на България.

През Стара Загора минават железопътните линии София-Бургас и Русе-Подкова (проект за продължаване през прохода Маказа до Дедеагач на Егейско море)/Свиленград (продължение до Истанбул и до Дедеагач). В квартал „Колю Ганчев“ се намира летище Стара Загора, което има дълга писта, подходяща за приемане на големи самолети, но от началото на 90-те година на миналия век не функционира. От общината правят опити за изграждане на индустриална зона или транспортен хъб. През територията на града преминават трансевропейски коридори номер 8 и 9 от общо пет, пресичащи територията на страната. От 2007 г. на няколко километра южно от града минава автомагистрала „Тракия“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във