Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Индустриалната революция ще убие някои професии и ще създаде нови

Четвъртата индустриална революция ще доведе и до изчезването на някои професии и технологии - неща, с които традиционно се занимаваме, но и ще открие и нови възможности за бизнеса, което ще доведе и създаде нови професии. Това заяви Малина Крумова, служебен зам.-министър председател по европейските фондове по време на международна конференция на тема "Индустрия 4.0 - Дигитализация и перспективи за растеж на българската икономика" в София тех парк.
 
"Основната реализация на четвъртата индустриална революция е връзката между милиарди хора, както и между хората и машините, отбеляза Крумова. Сред предизвикателства пред страната въвеждането на електронното управление. Няма как да очакваме индустрията и бизнесът да се дигитализира, ако обществените институции продължават да живеят в миналия век", заяви Крумова.
 
Тя подчерта, че България се нуждае от ново поколение предприемачи, които са ориентирани към международна реализация и решаването на проблеми, които биха подобрили продуктивността и ефективността на индустрията и намирането на връзки между различните производства.
 
"Индустрия 4.0 е повече от това да развиваме на дигиталния сектор, тя е дигитализация и на старите производства - нови бизнес модели, нови начини да се правят нещата. Издигането на предприемачеството и новите технологии е акцент в работата на ведомството, което подготвя и стратегия към преминаването към индустрия 4.0 в България",  каза служебният министър на икономиката Теодор Седларски по време на конференцията.
 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във