Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Индустриална зона "Загоре" привлича нови инвеститори

Двама нови инвеститори са заявили своето инвестиционно намерение за закупуване на парцели в Индустриална зона „Загоре“, съобщиха от община Стара Загора. Изпълнителният директор на зоната Радослав Танев отбелязва, че документите им вече са в дружеството, като те имат желание да закупят терени с обща площ над  4000 кв. метра. „Единият от предприемачите се занимава с високотехнологично производство и има намерение да премести изцяло дейността си от столицата на територията на нашата индустриална зона“, уточнява Танев. Новите инвеститори имали амбиции за увеличаване на експортния дял на бизнеса си на международния пазар с новото производство в Индустриална зона "Загоре". Общият размер на двете инвестиции надхвърля 1.5 млн. лева, а сроковете за въвеждане в експлоатация на проектите им е 24 месеца. Общият брой на новите работни места, които ще бъдат разкрити в резултат на това, е близо 60.

Изпълнителният директор на „Загоре“ отбелязва, че по-малко от година след получаване на АКТ 16 на индустриалната зона, вече е закупена близо половината от площта на терените й. Подписаните договори са за инвестиции на обща стойност близо 22 млн. лева и за разкриване на нови 180 работни места.

Радослав Танев допълни, че все по-сериозен става интересът към Стара Загора. Само през тази година с пет компании са водени разговори с мениджърите на Индустриална зона „Загоре“, но терените, с които разполага зоната към момента, са по-малки от нуждите на бизнеса. А това е ясен знак, че модерната европейска индустриална зона, която е изградена в Стара Загора, има ключова роля за региона. Радослав Танев припомня и това, че в областта само „Загоре“ има инвеститор клас „А“, което също показва, че регионът е атрактивен за развитие на перспеткивни бизнес възможности. 

Индустриална зона "Загоре“ АД е създадена по инициатива на Община Стара Загора и местния бизнес и в партньорство с държавата в лицето на Национална компания „Индустриални зони”. Зоната е разположена в една от стратегическите логистични локации в  град Стара Загора  в посока Бургас. Индустриална зона "Загоре“ предлага на инвеститори парцели с изградена основна техническа инфраструктура и комуникации на база одобрен ПУП. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във